Komissio suosittelee jäsenmaille EU:n yhteisestä kellojumpasta luopumista

Kuvituskuva: Kello
Kuva: PIVISO/Flickr CC

Kellojen kääntely kesä- ja talviaikaan saattaa olla pian historiaa.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on ilmoittanut, että komissio aikoo suositella EU-jäsenmaille kellojen siirrosta luopumista. Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja ja meppi Heidi Hautala nosti asian esille jo vuonna 2014.

- Mahtavaa, että Euroopan komissio on korjannut käsitystään! Vielä vuonna 2015 komissio totesi ylimielisesti, että se käsittelee vain suuria kysymyksiä, mihin kellojen siirto ei lukeutunut. Nyt vuosien työ on tuottanut tulosta ja ihmisten palautevyöry on osoittanut, että puolen miljardin EU-kansalaisen päivittäiseen elämään vaikuttava asia todella on suuri kysymys, Heidi Hautala toteaa. Myös muut suomalaismepit ovat puoltaneet kellojen siirtelyn lopettamista.

Kuva: pixabay.com Jäätteenmäki: Haitallisesta kellojen siirtelystä luovuttava- Mepit vaativat torstaina hyväksytyssä päätöslauselmassa kesäaikajärjestelyn perinpohjaista arviointia ja mikäli… Lue lisää

Euroopan komission kesäaika-aiheiseen verkkokyselyyn vastasi ennätysmäärä EU-kansalaisia, yhteensä 4,6 miljoonaa, vaikka kyselyn ajankohta ajoittui lomakauteen. Samoin Suomi kannattaa EU:n yhteisestä kellojumpasta luopumista.

Kuvituskuva: Kello EU-ministerivaliokunta: Suomi ajaa kellonajan siirtelystä luopumista- Suomi alkaa ajaa luopumista EU:n yhteisestä joka syksyisestä ja keväisestä… Lue lisää

- Siirtelyn on jo aika jäädä historiaan täysin turhana säätelynä. Kellojen siirrosta tehtyjen tutkimusten lopputulema on selkeä: siirtelystä ei ole hyötyä, mutta haittoja sen sijaan on lukuisia, Hautala muistuttaa.

Kellojen siirto on harmonisoitu EU-direktiivillä. Sen sijaan on jäsenmaiden omissa käsissä, mille aikavyöhykkeelle ne sijoittuvat.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.