Tamperelaisyhtiö saa EU:lta 27 miljoonan euron rahoituksen

ARKISTOKUVA: Valtiovarainministeri Alexander Stubb kuvattuna 12. huhtikuuta 2016. Kuva: Trond H. Trosdahl

Euroopan investointipankki (EIP) on allekirjoittanut 27 miljoonan euron rahoitussopimuksen tamperelaisen ohjelmistoyhtiö M-Filesin kanssa.Lainan takaajana on Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR), joka on osa Euroopan investointiohjelmaa.

Rahasto on keskeinen osa Euroopan investointiohjelmaa, jonka EIP ja Euroopan komissio käynnistivät parantaakseen eurooppalaisen talouden kilpailukykyä. M-Files Oy:n saama rahoitus on EIP:n suurin suomalaiseen IT-alaan kohdistuva sitoumus vuosiin. Huimaa vauhtia kasvava M-Files pyrkii rahoituksen avulla mullistamaan tavan, jolla yritykset hallinnoivat ja käyttävät tietoa, tehden siitä älykkäämpää, intuitiivisempaa ja paremmin laatu- sekä viranomaisvaatimuksia noudattavaa.

M-Files käyttää rahoituksen kansainväliseen kasvuun, kumppaniverkoston laajentamiseen sekä tutkimuksen ja kehityksen kiihdyttämiseen Euroopassa. Yhtiö laajentaa toimintojaan Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa sekä panostaa älykkään tiedonhallinnan tuotekehitykseen.

EIP:n Pohjois-Euroopan rahoituksesta vastaava varapääjohtaja Alexander Stubb toteaa tiedotteessa, että yritysten päivittäin käsittelemän tiedon määrä on kasvanut räjähdysmäisesti jo jonkin aikaa.

- Järjestelmät, joilla tietoa hallinnoidaan ja käsitellään, eivät kuitenkaan ole aina pysyneet tässä tahdissa mukana. M-Filesilla on nyt jo erinomainen asema markkinoilla – uskomme kuitenkin, että heillä on mahdollisuus muuttaa perinpohjaisesti se, miten yritykset tulevaisuudessa hyödyntävät tietoa ja kasvaa tämän prosessin myötä paljon suuremmaksi. On hienoa olla mukana tukemassa tätä.

M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo lisää M-Filesin tarjovan dynaamisen lähestymistavan tiedonhallintaan, jolloin tiedon sijainnilla tai järjestelmällä ei ole enää merkitystä.

- M-Files hyödyntää tehokkaasti tekoälyä tiedon luokittelussa ja hallinnassa, jolloin liiketoimintatietojen ja -prosessien hallinta on entistä tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa. M-Files yhdistää kaiken liiketoiminnassa käytettävän tiedon ja sijoittaa sen oikeaan kontekstiin niin, että tiedot ovat heti saatavilla tarvittaessa. Eri järjestelmissä oleva tieto on vain parin klikkauksen päässä – myös mobiililaitteilla. Kaikki tämä tuo työhön tehoa ja iloa sekä poistaa samalla tietosiilot eri järjestelmien välillä. Kutsumme tätä älykkääksi tiedonhallinnaksi, ja tämä tulee muuttamaan tavan, jolla maailma hallinnoi tietoa.

M-Filesin asiakaskuntaan kuuluu sekä pk-yrityksiä että suuryrityksiä, jotka toimivat eri aloilla ja markkina-alueilla, kuten teollisuudessa, palvelualoilla, rahoituksessa, suunnittelu- ja rakennusalalla, energia-alalla ja biotieteissä. Viimeaikaisista tutkimuksista[1] on käynyt ilmi kasvava tarve tiedonhallinnan uusille lähestymistavoille. Esimerkiksi tiedonhallintapalveluiden markkinat kasvoivat viime vuonna lähes 12 %. Samalla ajanjaksolla M-Files kasvoi melkein 40 %, mikä tarkoittaa nopeaa markkinaosuuden kasvua alalla, joka on jo entuudestaan kilpailtu ja laajeneva. EIP:n rahoitus antaa M-Filesille mahdollisuuden palvella asiakaskuntaansa paremmin, kiihdyttää jo entisestään nopeaa kasvuaan ja luoda uusia asiantuntijatyöpaikkoja niin Euroopassa kuin sen ulkopuolella.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.