Komissaari Jyrki Katainen jättää politiikan

Jyrki Katainen. Kuva: Trond H. Trosdahl/EU-uutiset.fi

Euroopan komissiossa työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaavana komissaarina toiminut Jyrki Katainen aikoo jättää politiikan.

Hänen päätöksestään kerrottiin muun muassa Ylellä ja Verkkouutisissa. Kataisen nimi on mainittu, kun on arvuuteltu EPP:n kärkiehdokasta. Katainen ei kuitenkaan aio asettua ehdolle komission seuraavaksi puheenjohtajaksi tai olla käytettävissä Suomen komissaariksi.

Michel Barnier. Kuva: EU/Mauro Bottaro VoteWatch: EU-kuplassa uskotaan Michel Barnierin olevan seuraava komission puheenjohtaja- Komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisella voisi olla mahdollisuuksia, vaikkakin melko pieniä,… Lue lisää

Muun muassa Yle kertoo Kataisen harkinneen ehdokkuutta EPP:n kärkiehdokkaaksi ja sitä myötä mahdollista pestiä komission puheenjohtajana vakavasti, mutta luopuneensa ajatuksesta perhesyistä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on sanonut Ylen mukaan, että kokoomuksen pitäisi asettaa suomalainen ehdokas EPP:n kärkiehdokasvaaliin. Kataisen jättäytyessä pois politiikasta luontevana suomalaisena ehdokkaana pidetään Alexander Stubbia.

EPP:n puoluekokous pidetään Helsingissä marraskuussa.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.