EP haluaa, että Eurooppaan perustetaan nopean kybertoiminnan ryhmä

Euroopan parlamentin jäsenet toteavat keskiviikkona hyväksytyssä päätöslauselmassa, että EU:n kyberpuolustusta pitää vahvistaa muun muassa perustamalla nopean kybertoiminnan ryhmä.

Päätöslauselmassaan mepit toteavat, että Venäjä, Kiina ja Pohjois-Korea sekä valtioista riippumattomat toimijat ovat tehneet kyberhyökkäyksiä tärkeää infrastruktuuria vastaan EU:n alueella, kybervakoilleet, levittäneet valeuutisia ja rajoittaneet verkkoon pääsyä (esimerkiksi Wannacry- ja NonPetya-kiristysohjelmat).

Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 476 puolesta, 151 vastaan, 36 tyhjää.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2343 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.