EP:n maatalousvaliokunnan valtuuskunta vierailee Kainuussa ja Pohjois-Savossa

Maatalousvaliokunnan (AGRI) yhdeksänjäseninen valtuuskunta vierailee Kainuussa ja Pohjois-Savossa tällä viikolla 7.-9.5. tutustumassa Suomen maa- ja metsätalouden erityispiirteisiin ja elintarvikesektoriin.

Matkan aikana mepit pääsevät lisäksi keskustelemaan paikallisten toimijoiden kanssa EU:n maatalouspolitiikan ja rahoituksen uudistuksesta. Valtuuskunta vierailee porotilalla Hyrynsalmella, maatilalla Kiuruvedellä ja Kivennavan maatilamatkailuyrityksessä Muuruvedellä, Kuopiossa. Lisäksi mepit pääsevät tutustumaan ST1:n etanolituotantoon Kajaanissa, metsäkonevalmistaja Ponssen toimintaan Vieremällä ja Olvin panimoon Iisalmessa. Mepit tapaavat myös maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän.

Suomalaismepeistä matkaa emännöi Elsi Katainen (kesk., ALDE).

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2343 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.