Pääkirjoitus: Demarinaiset ymmärsivät tasa-arvon väärin – kyse ei ole naisen valitsemisesta

Kuva: Dreamstime Stock Photos

Demarinaiset puhuvat sukupuolten tasa-arvosta ja samaan hengenvetoon toteavat, että seuraavaksi Suomen komissaariksi pitäisi valita nainen. Siinä ei ole kyse tasa-arvosta vaan miesten syrjinnästä.

Toivon, että feministiliike alkaisi oikeasti keskustelemaan tasa-arvosta, eikä siitä, että naisia täytyy puskea työpaikkoihin. Seuraava Suomen komissaari voisi kaikin mokomin olla nainen, mutta vain jos hän on paras henkilö tehtävään. Naisten ja miesten välillä ei ole sukupuoleen perustuvia "laatueroja".

En edes haluaisi olla naiskomissaari, joka tietäisi saaneensa paikkansa perustuen suurelta osin siihen, että satun olemaan nainen.

Komissaarin paikka on yksi tärkeimmistä Suomen paikoista Euroopan poliittisella areenalla. Tärkeintä on valita tehtävään henkilö, jolla on parhaat diplomaattiset kontaktit ja joka pystyy parhaiten nostamaan esiin Suomelle tärkeitä asioita.

Demarinaiset olisivat voineet ehdottaa, kuka heidän mielestään olisi paras henkilö tehtävään sen sijaan, että he vain lykkäävät vastuun muille. Kuka heidän mielestään olisi hyvä kandidaatti, vaikka sitten naiskandidaatti? Tällainen epämääräisyys ei ole hyvä tapa toteuttaa tasa-arvopolitiikkaa.

Opposition tehtävä olisi ottaa esille parempia vaihtoehtoja - tai edes vaihtoehtoja. Ei kannata vaatia muutosta ilman, että kerrotaan millainen sen pitäisi olla. Demarinaisten naiskomissaari-vaatimus on vain yksi ärsyttävä ja negatiivinen kontribuutio tasa-arvokeskusteluun, ja esimerkki siitä miten tasa-arvokeskustelussa kömpelöt avaukset voivat kääntyä itseään vastaan. Odotan enemmän politiikan huipulta.

Trond H. Trosdahl/EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Trond H. Trosdahl 22 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden päätoimittaja.