Euroopan investointipankki lisää hoivakiinteistöjen rahoitusta Suomessa

Vanhusten ja lasten hoivatiloihin saatiin EIP-rahoitusta. Kuva: HANDOUT/Hoivatilat
Vanhusten ja lasten hoivatiloihin saatiin EIP-rahoitusta. Kuva: HANDOUT/Hoivatilat

Euroopan investointipankki (EIP) ja suomalainen hoivakiinteistöratkaisujen tarjoaja Hoivatilat ovat sopineet 50 miljoonan euron pitkäaikaisrahoituksesta. Ensimmäinen 30 miljoonan euron laina on nyt allekirjoitettu. Sillä tuetaan Hoivatilojen uusiin hoivakiinteistöihin tekemiä investointihankkeita. Valmistuttuaan hankkeen odotetaan tuovan yhteensä lähes 2 700 lisähoitopaikkaa eri puolille Suomea.

Rahoituksella tuetaan 58 uuden sellaisen hoivakiinteistön rakentamista, joissa tarjotaan hoivaa vanhuksista lapsiin. Hoivatilojen toiminnan piiriin kuuluu lähes 95 prosenttia Suomen väestöstä.

- Hoivatiloilla on keskeinen asema Suomen hoiva-alan kehittämisessä. Väestön ikääntyessä koko EU:ssa tarvitaan jatkuvasti enemmän sairaaloita ja hoivapalvelujen tarjoajia terveydenhuollon tulevaisuuden turvaamiseksi, sanoi tiedotteessa EIP:n lainaustoiminnasta Pohjois-Euroopassa vastaava varapääjohtaja Alexander Stubb.

Hoivatilat Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Karjula totesi olevansa hyvin tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta EIP:n kanssa.

- Suomessa on valtava kysyntä uusille hoiva- ja päivähoitotiloille.  Hoivatilat on voimakkaasti kasvava yhtiö. EIP:n rahoitus yhdessä muiden pankkien kanssa mahdollistaa noin sadan miljoonan euron investoinnit tai uudishankkeet, Karjula totesi tiedotteen mukaan.

Suomen terveydenhuolto pysyy Euroopan investointipankin painopisteenä, kuten viiden viime vuoden aikana saatu yhteensä yli miljardin euron tuki osoittaa. Lääketieteeseen keskittyvien markkina-arvoltaan keskisuurten yritysten lisäksi tukea annettiin muun muassa Oulun yliopistolliselle keskussairaalalle, Mikkelin keskussairaalalle ja Espoon kuntoutussairaalalle.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.