EU-maiden yhteistä turvapaikkamenettelyä sorvataan toimivammaksi

Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien valiokunta (LIBE) äänestää tänään keskiviikkona uusista säännöistä, joilla luotaisiin EU-maille yhteinen turvapaikkamenettely. Säännöillä pyritään ehkäisemään niin kutsuttua turvapaikkashoppailua ja yksittäisiin maihin kohdistuvaa muuttoliikkeen painetta.

Ne yksinkertaistavat turvapaikkamenettelyä ja lyhentävät sen kestoa, ja niillä pyritään myös parantamaan turvapaikanhakijoiden oikeuksia. Lisäksi säännöt yhtenäistävät turvallisen lähtömaan (ei EU-maat) määritelmää.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.