Yle: Kokoomuksen ex-puheenjohtaja Ville Itälä ehdolla EU:n petostentorjuntaviraston johtoon

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Ville Itälä on yksi ehdokas EU:n petostentorjuntaviraston OLAF:in pääjohtajaksi, uutisoi Yle.

OLAF toimii komission alaisuudessa ja se tutkii EU-varojen väärinkäytöksiä. Ylen mukaan Itälä olisi neljän ehdokkaan listalla, jonka komissio on lähettänyt parlamentin ja neuvoston käsittelyyn. Parlamentin talousarvion valvontavaliokunta kuulee ehdokkaita ensi maanantaina ja parlamentti äänestää omasta suosikistaan torstaina 19. huhtikuuta. Lopullisen valinnan kuitenkin tekee Euroopan komissio.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.