EU:n energiatehokkuusdirektiivi tuo uusia vaatimuksia suomalaisille taloyhtiöille

Energiatehokkuusdirektiivi tuo autojen latauspaikat taloyhtiöihin. Kuva: Kiinteistöliitto/HANDOUT
Energiatehokkuusdirektiivi tuo autojen latauspaikat taloyhtiöihin. Kuva: Kiinteistöliitto/HANDOUT

Uudiskohteiden ja isoja korjaushankkeita teettävien taloyhtiöiden varauduttava sähköautojen latauspisteiden rakentamseen, muistutetaan Kiinteistöliiton julkaisemassa tiedotteessa.

EU:n päivitettävä rakennusten energiatehokkuusdirektiivi tuo uusia vaatimuksia suomalaisille taloyhtiöille. Direktiivi vauhdittaa esimerkiksi sähköautojen latauspisteiden rakentamista, sillä lähivuosina uusiin taloyhtiöihin on rakennettava valmiiksi latauspisteiden kaapeloinnin mahdollistava infrastruktuuri. Direktiivin voimaantulon jälkeen EU:n jäsenmailla on 20 kuukautta aikaa saattaa direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Taloyhtiöille tulee direktiivin myötä velvollisuus rakentaa latauspisteiden kaapeloinnin mahdollistava infrastruktuuri myös sellaisissa laajamittaisissa korjaushankkeissa, joissa latauspisteet tulisivat muutenkin luontevasti pohdittaviksi.

- Tällaisia hankkeita ovat esimerkiksi isot perusparannushankkeet ja pysäköintialueiden uudistamiset, joiden suunnittelussa sähköautojen latauspisteitä olisi nykyisin joka tapauksessa luontevaa pohtia, sanoo tiedotteessa Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioista vastaava johtava asiantuntija Petri Pylsy.

Pylsyn mukaan sähköautojen latauspisteiden lisäksi uudistettu direktiivi asettaa taloyhtiöille vaatimuksia esimerkiksi lämmitysjärjestelmien suhteen.

- Direktiiviluonnos antaa hyvän mahdollisuuden luoda fiksua kansallista lainsäädäntöä, Pylsy kertoo.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.