Alankomaissa harjoitellaan ilmatankkausta

Viides eurooppalainen ilmatankkausharjoitus on parhaillaan käynnissä Alankomaissa. Harjoitus alkoi 9. huhtikuuta ja se loppuu 20. huhtikuuta.

Harjoituksessa on mukana lentokoneita Saksasta, Alankomaista, Ranskasta ja nyt ensimmäistä kertaa myös Yhdysvalloista.

Euroopan ilmaliikenteen tankkauskoulutus (EART) -konsepti otettiin käyttöön vuonna 2014 Euroopan puolustusviraston (EDA) aloitteesta. EART 2018: n harjoituksen johtaja on eversti Andrea Massucci Italian ilmavoimista.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.