Uusi 2,1 miljardin euron EU-ohjelma startup-yrityksille

Euroopan komissio ja Euroopan investointirahasto ovat käynnistäneet yleiseurooppalaisten riskipääomarahastojen ohjelman (VentureEU), jolla vauhditetaan investointeja innovatiivisiin startup- ja scaleup-yrityksiin. Ohjelman tavoitteena on koota 2,1 miljardia euroa julkisia ja yksityisiä sijoituksia innovatiivisille eurooppalaisyrityksille.

Vuonna 2016 pääomasijoittajat investoivat EU:ssa noin 6,5 miljardia euroa. USA:ssa vastaava luku on noin 39,4 miljardia euroa.

Uuden VentureEU-ohjelman tavoitteena on tarjota uusia rahoituslähteitä, mikä antaa eurooppalaisille innovaatioyrityksille mahdollisuuden kasvaa maailman johtaviksi yrityksiksi. Noin 1 500 startup- ja scaleup-yrityksen eri puolilla EU:ta odotetaan saavan rahoitusta. EU tarjoaa perusinvestointeihin jopa 410 miljoonaa euroa, joista 67 miljoonaa euroa on Euroopan investointirahaston omia varoja.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.