Nigerialaisnaisia voodoolla uhaten Eurooppaan salakuljettanut rikollisryhmä saatiin kiinni

Rikollisjärjestö salakuljetti nigerialaisnaisia Eurooppaan. Kuva: Guardia Civil/Kuvakaapaus Youtube
Rikollisjärjestö salakuljetti nigerialaisnaisia Eurooppaan. Kuva: Guardia Civil/Kuvakaapaus Youtube

Nigerialaisnaisia Eurooppaan salakuljettanut rikollisryhmä saatiin kiinni pääosin Espanjassa. Pidätyksiä tehtiin Alicantessa, Almeriassa, Barcelonassa, Vantabriassa, Madridissa, Malagassa, Murciassa, Navarrassa, Sevillassa, Toledossa ja Vizcayassa sekä myös Britannian Manchesterissa. Operaatiossa pidätettiin yhteensä 89 ihmistä, otettiin 39 uhria viranomaisten suojeluun ja takavarikoitiin rikollisten rahanpesutarkoituksessa käyttämiltä pankkitileiltä yli 300 000 euroa.

Kiinniotettu rikollisryhmä oli osa nigerialaista EIYE-veljeskuntaa, joka on toiminut useissa Euroopan maissa salakuljettaen ihmisiä. Uhrit salakuljetettiin Eurooppaan Libyan ja Italian kautta. Saavuttuaan Espanjaan salakuljetetut naiset pidettiin ankeissa olosuhteissa luoliin rakennetuissa taloissa Almeriassa ja heidät pakotettiin prostituutioon, jotta he voisivat maksaa takaisin tekaistun 30 000 euron velan rikollisorganisaatiolle.

Tapauksen tutkinta alkoi, kun yksi alaikäisistä uhreista teki ilmoituksen poliisille. Hän kertoi, että hänet oli pakotettu salakuljetettavaksi voodoolla uhaten.

EIYE-veljeskunta toimii ympäri maailman ja se rahoittaa toimintansa niin laillisilla kuin laittomillakin keinoilla. Yksi veljeskunnan merkityksellisimmistä jäsenistä on nigerialainen DJ, joka pidätettiin hänen palatessaan kotimaastaan musiikkivideon nauhoituksista. DJ:n pääasiallinen rooli veljeskunnan toiminnassa oli salakuljettaa uhrit Espanjaan ja organisoida uhrien seksuaalista hyväksikäyttöä useissa Espanjan provinsseissa.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.