Mepit keskustelivat EU:n ja Britannian välisistä suhteista brexitin jälkeen

Mepit totesivat tiistaina keskustelussa komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin ja EU:n Brexit-neuvottelija Michel Barnierin kanssa, että EU:n ja Britannian välinen assosiaatiosopimus voisi tarjota asianmukaiset puitteet tulevalle suhteelle.

Mepit korostivat myös, että EU:n ja Britannian tulevan suhteen pitää kunnioittaa EU:n sisämarkkinoiden yhtenäisyyttä, tulliliittoa, neljää vapautta sekä taata EU:n oikeusjärjestys ilman, että poimittaisiin päältä vain parhaat palat.

Keskustelun lopuksi mepit muistuttivat EU:n ja Britannian yhteisistä sitoumuksista, jotka liittyvät kansalaisten oikeuksiin, Pohjois-Irlannin ja Irlannin rajakysymykseen ja taloudellisiin velvoitteisiin. Nämä sitoumukset on huomioitava erosopimuksessa, jonka pitää olla valmis ennen, kuin mahdollinen siirtymäkausi voi alkaa.

Parlamentti äänestää keskiviikkona 14.3. klo 13 Suomen aikaa päätöslauselmaluonnoksesta, jossa mepit määrittelevät näkemyksensä EU:n ja Britannian tulevien suhteiden suuntaviivoiksi.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.