Euroopan komissio ostaa Interrail-passin kymmenilletuhansille nuorille

Kymmenettuhannet onnekkaat pääsevät ilmaiselle junamatkalle Eurooppaan ensi kesänä. Kuva: pexels.com
Kymmenettuhannet onnekkaat pääsevät ilmaiselle junamatkalle Eurooppaan ensi kesänä. Kuva: pexels.com

Komissio on päättänyt, että ensi kesänä 20 000 - 30 000 eurooppalaista 17-18-vuotiasta saa ilmaisen Interrail-lipun, joka oikeuttaa matkustelemaan ristiin rastiin Eurooppaa kuukauden ajan. Noin 500 euron hintaisiin reililippuihin on varattu koekaudelle 12 miljoonaa euroa rahoitusta. Summasta voi tulla vieläkin suurempi mikäli europarlamentaarikot päättävät laajentaa kokeilua koskemaan suurempaa joukkoa ihmisiä.

510 euroa maksavalla junalipulla saa matkustaa kuukauden ajan 30 maassa Euroopassa. Euroopan parlamentti ehdotti ilmaisia Interrail-lippuja nuorille vuonna 2016 rohkaistakseen heitä, varsinkin vähävaraisempia nuoria, tutkimaan Eurooppaa.

Ensimmäiset ilmaislippulaiset pääsevät matkustamaan Euroopan rautateillä jo ensi kesänä.

Hankkeen esitellyt koulutus- ja nuorisoasiain komissaari Tibor Navracsics korosti, että ilmaisissa junalipuissa on kyse koulutuksesta ja koulutus ei ole vain luokkahuoneessa istumista.

- Koulutus on myös sitä, että tutustumme kanssaeurooppalaisten kulttuureihin ja tapoihin. On tärkeää, että tarjoamme nuorille mahdollisuuden avartaa maailmankatsomustaan tutustumalla eri maihin, Navracsics sanoi.

Komissio on avaamassa piakkoin palvelun, jonka kautta vuonna 2000 syntyneet nuoret voivat hakea mukaan tutkimaan Eurooppaa. Jos ilmainen reilipassi annettaisiin kaikille vuoden aikana 18 vuotta täyttäville EU-maiden kansalaisille, kustannusten on arvioitu olevan yli miljardi euroa.

VR suhtautuu positiivisesti EU:n suunnitelmiin tarjota 18-vuotiaille ilmaiset reililiput - EP:n täysistunnossa lokakuun alussa keskusteltiin mahdollisuudesta tarjota ilmaiset Interrail-liput kaikille Lue lisää
Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Satu Hotakainen 1371 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.