Kroatiaan kuljetettiin yli 100 kiloa kokaiinia ja 150 kiloa marihuanaa

Kuva: Europol/HANDOUT

Humeita Etelä-Amerikasta Eurooppaan kuljettanut rikollisryhmä otettiin kiinni. NANA-nimeä kantaneessa Europolin ja Kroatian viranomaisten johtamassa yhteisoperaatiossa pidätettiin maaliskuun alkupuolella yhdeksän epäiltyä. Rikollisverkoston epäillään salakuljettaneen useita kiloja kokaiinia Kolumbiasta, Ecuadoriasta ja Panamasta.

Metallitavaraa laillisesti Panamasta Kroatian Rijekan satamaan kuljettaneesen laivaan oli piilotettu yli 100 kiloa kokaiinia ja 150 kiloa marihuanaa, jotka oli tarkoitettu Kroatian laittomille huumemarkkinoille. Tutkijoiden mukaan rikollisryhmästä osa oli ollut osallisena myös tupakan salakuljettamiseen viime vuoden maaliskuussa, jolloin savukkeita oli takavarikoitu jopa 69 000 pakettia eli 350 000 euron arvosta.

Yhdeksän epäiltyä pidätettiin samana päivänä ja pidätyksiä suoritettiin samanaikaisesti Kroatiassa, Saksassa, Alankomaissa ja Sloveniassa. Pidätettyjen joukossa oli myös kolumbialaisen huumekartellin osallinen, joka oli vastuussa huumekuljetuksista Eurooppaan. Viranomaiset myös paikansivat niitä laivayhtiöitä, joiden epäillään olevan mukana huumekuljetusoperaatioissa.

NANA-operaatio on osa suurempaa Kroatian johtamaa ja EU-viranomaisten tukemaa strategiaa taistella "Balkanin kartellia" eli Länsi-Balkanilla toimivaa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Kokaiini. Kuva: Europol/HANDOUT
Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.