Helsinki rankattiin Euroopan tasa-arvoisimmaksi kaupungiksi

Helsinki on rankatt Euroopan tasa-arvoisimmaksi kaupungiksi. Kuva: pixabay.com
Helsinki on rankatt Euroopan tasa-arvoisimmaksi kaupungiksi. Kuva: pixabay.com

Helsinki on rankattu Euroopan tasa-arvoisimmaksi kaupungiksi. Raportin on laatinut verkossa toimiva asunnonvuokrausyritys Spotahome. Raportissa analysoitiin 36 maata ja 33 kaupunkia.

Kaupungit rankattiin paremmuusjärjestykseen arvosanoin 1-10 eri kategorioissa, joita olivat esimerkiksi naisten ja miesten työskentely, naiset politiikassa, LGBTI-ystävällisyys ja yleinen elämänlaatu.

Helsinki sai korkeimmat arvosanat (10) miesten ja naisten työmarkkinaosallisuudessa, naisten osallisuudessa politiikkaan sekä poliittisissa- ja kansalaisoikeuksissa.

Helsinki pärjäsi hyvin myös yleisen elämänlaadun osalta (8,13) ollen kahdeksas eurooppalaiskaupunkien listalla.

Vaikka Helsinki saavuttaakin keskiarvoltaan Euroopan tasa-arvoisimman kaupungin tittelin, Suomi kokonaisuudessaan jää listalla Euroopan viidenneksi tasa-arvoisimmaksi maaksi. Suomen edelle yltävät Norja, Tanska Ruotsi ja Luxemburg.

Suomen valahtaminen maalistalla viidenneksi on seurausta huonoista sijoituksista naisten ja miesten palkkatasa-arvossa (4,49) koko maan osalta sekä maahanmuuttajien hyväksymisessä (7,53).

- Muut kaupungit voivat ottaa esimerkkiä Helsingistä siinä, kuinka saavutetaan hyväksyvä ilmapiiri ihmisten asua. Sen korkeat pistemäärät naisten määrässä politiikassa, LGBTI-hyväksynnässä sekä poliittisissa- ja kansalaisvapauksissa ovat ihailtavia, kommentoi Spotahomen brändi- ja viestintäjohtaja Melissa Lyras tuloksia EUreporter-lehdessä.

Vaikka Lyras nostikin Helsingin LGBTI-hyväksynnän esiin, on Helsinki sillä sektorilla listalla vasta kahdentenatoista. Hyväksyvimpinä kaupunkeina ovat esimerkiksi Oslo, Bristol, Lontoo ja Brysseli.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Satu Hotakainen 1371 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.