Kiinan EU-lähettiläs: EU:n ja Kiinan terässodassa on vain häviäjiä

Kiinan EU-lähettiläs reagoi Politico-lehdessä julkaistussa mielipidetekstissään EU:n kiinalaiselle teräkselle asettamille tuontitulleille. Lähettilään mukaan Kiina ei rohkaise maansa valmistajia "teräsdumppaukseen". Hän myös kirjoittaa, että 85 prosenttia Kiinan valmistamasta teräksestä käytetään Kiinassa.

Euroopan puolestaan pitäisi lähettilään mukaan olla tyytyväinen omaan terästeollisuuteensa: hinnat ovat nousseet ja liiketoiminta kehittynyt. Hän kuitenkin huomauttaa, että se ei ole Kiinaan kohdennettujen tullien ansiota.

 

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.