EU-ministerit erimielisiä unionin laajenemisesta Länsi-Balkanilla

Viime viikolla ministerien tapaamisessa Bulgariassa käsiteltiin Euroopan unionin laajenemista Länsi-Balkanille. Unkarin ulkoministerin mukaan Serbian ja Montenegron pitäisi pystyä liittyä unioniin jo vuonna 2022. Euroopan komissio on asettanut tavoitteeksi, että maat liittyisivät EU:hun vuoteen 2025 mennessä.

Unkarin Peter Szijjarton mielestä komission suunnittelema liittymisajankohta on hyvin myöhäinen ja maat ansaitsisivat nopeamman liittymisen, myös siitä syystä, että se voisi laukaista alueen jännitteitä.

Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel puolestaan oli hyvin haluton nopeuttamaan liittymisprosessia huomauttaen, että maissa on edelleen runsaasti ongelmia oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen kanssa, samoin kuin tuoreimmissa EU-maissa kuten Romaniassa, Bulgariassa, Puolassa ja Unkarissa.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.