EU auttaa luonnonkatastrofeista kärsineitä jäsenmaitaan

Euroopan komissio on ehdottanut, että luonnonkatastrofeista kärsineille jäsenmaille Ranskalle, Kreikalle, Espanjalle ja Portugalille annetaan yhteensä 100 miljoonaa euroa auttamaan alueita, jotka ovat kärsineet luonnonkatastrofeista.

Portugalin osuus on suurin, 50,6 miljoonaa euroa. Ranskan alueet Saint-Martin ja Guadeloupe saavat yhteensä 49 miljoonaa euroa, Espanja 3,2 miljoonaa ja Kreikan Lesbos-saari 1,3 miljoonaa euroa.

Rahoitukselle tarvitaan vielä Euroopan parlamentin ja jäsenvaltioiden hyväksyntä, mikä mahdollisesti annetaan toukokuussa.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.