Viro kehottaa EU:ta suuntaamaan puolustusrahoja enemmän EU:n rajoille

Viro haluaisi EU:n keskittävän puolustusvarojaan enemmän niihin maihin, jotka sijaitsevat EU:n ulkorajoilla. Viron presidentti Kersti Kaljulaid sanoi Reutersin mukaan, että Viro käyttää jo nyt 2,2 prosenttia bruttokansantuotteestaan puolustukseen eikä sillä ole varaa laittaa siihen enempää rahaa.

Tarve vahvemmalle puolustukselle kuitenkin olisi ja hän toivookin, että EU:n varojen uudelleenjakomekanismi toimisi myös puolustuspolitiikassa ja rahaa käytettäisiin niillä alueilla, missä sen käyttö on järkevintä.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.