Suomalainen Marjut Santoni nimettiin EU:n huippuvirkaan

Marjut Santoni aloittaa EIP:n pääsihteerinä maaliskuussa. Kuva: EIB
Marjut Santoni aloittaa EIP:n pääsihteerinä maaliskuussa. Kuva: EIB

Suomalainen Marjut Santoni on nimetty Euroopan investointipankin pääsihteeriksi. Aiemmin, vuodesta 2015, hän toimi Euroopan investointirahaston apulaispääsihteerinä.

EU:n jäsenmaiden omistama EIP perustettiin vuonna 1958 ja se on maailman suurin monenvälinen investointipankki. Santoni aloittaa pääsihteerin tehtävässä maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Uransa Santoni aloitti Dresden Bankissa, mistä hän siirtyi Euroopan unionin komission talousosastolle vuonna 1996.

EIP:tä on moitittu ukkokerhoksi ja Santoni rikkookin lasikaton ollen ensimmäinen nainen investointipankin pääsihteerinä.

- Odotan työskenteliä Marjutin kanssa hänen aloittaessaan uudessa tehtävässä. Tiedän hänen olevan hyvin luotettava ja tehokas pankkiasioiden hoidossa. Marjut tuo mukanaan laajaa kokemusta taloudesta ja syvällistä tietoa EU-instituutioista ja EU-pankista, sanoi EIP:n pääjohtaja Werner Hoyer tiedotteessa.

Myös Euroopan investointirahastossa on nyt nainen pääsihteerinä, ruotsalainen Maria Leander. EIP on Euroopan investointirahaston suurin omistaja.

- Olemme ylpeitä siitä, että meillä on nyt kaksi hienoa ja osaavaa persoonaa ohjaamassa EIP:tä tulevina vuosina. Tässä yhteydessä tartun myös mahdollisuuteen korostaa, että aiomme tulevaisuudessakin nostaa naisia huippuvirkoihin seuraten EIP:n lähiaikoina päivitettyä strategiaa monimuotoisuudesta ja osallisuudesta, Hoyer sanoi tiedotteessa.

Marjut Santoni kiitti tiedotteessa luottamuksesta ja sanoi, että yhteistyöllä EIP:tä modernisoidaan ja valmistellaan sitä tulevaisuuden haasteisiin.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Satu Hotakainen 1371 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.