Europolin haaviin jäi 67 170 euroa väärennettyä rahaa

Portugalin viranomaiset pidättivät Europolin avustuksella miehen ja naisen, joita epäillään väärennettyjen euroseteleiden tekemisestä.

Tutkimukset alkoivat kuusi kuukautta sitten ja niissä paljastui, että parivaljakko oli tuottanut tuhansia väärennettyjä seteleitä, pääosin 20 euron ja 50 euron seteleitä. Niitä on ollut käytössä pääasiassa Espanjassa ja Portugalissa, mutta myös Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Belgiassa, Virossa, Alankomaissa ja Sveitsissä.

Tutkinnan yhteydessä tehtiin yhdeksän kotietsintää. Poliisin haaviin jäi 1131 kappaletta 20 euron seteleitä, 401 kappaletta 50 euron seteleitä sekä 49 kappaletta 500 euron seteleitä. Väärennettyä rahaa löytyi kokonaisuudessaan 67 170 euroa.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.