Balticconnector-hankkeen rakentamistyöt alkavat Inkoossa

Baltic Connectorin kompressoriaseman alueen rakentamistyöt alkoivat työmaan alkukatselmuksella Inkoossa tänään (12.2.2018). Ensimmäisessä vaiheessa työmaalla tehdään kaivu- ja maansiirtotöitä. Louhintatyöt alkavat helmikuun lopulla ja kestävät noin 3 kuukautta. Aluetöiden yhteydessä rakennetaan vesi- ja viemäriliittymäputki, joka liittää tulevan kompressoriaseman kunnalliseen verkostoon. Aluerakennustyöt valmistuvat kesäkuun aikana.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta. Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa. Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja Balticconnector-kaasuputken on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

EU-uutiset.fi
Balticconnector-kaasuputkihankkeen tukisopimus allekirjoitettiin Brysselissä- Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Viron pääministeri Taavi Rõivas ja… Lue lisää
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.