Parlamentti haluaa brittien meppipaikat aliedustetuille jäsenmaille

Euroopan parlamentin koko pienenee 751:stä 705 jäseneen, kun Britannia eroaa EU:sta. Parlamentti ehdottaa, että osa vapautuvista paikoista jaetaan nykyisin aliedustetuille jäsenmaille. Myös Suomi saisi lisäpaikan.

Parlamentti hyväksyi keskiviikkona päätöslauselman, jossa parlamentti esittää esitetään paikkamäärän leikkaamista. Brittimepeiltä brexitin myötä vapautuvista 73 paikasta 46 paikkaa jätettäisiin varastoon tulevaa varten.

Osa 46 vapautuvista paikoista voitaisiin jakaa mahdollisille uusille jäsenmaille tai jättää täyttämättä, jotta parlamentin koko pysyy pienempänä.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.