Katainen Puolan tilanteesta: Kukaan ei haluaisi käyttää pakkokeinoja

Jyrki Katainen. Kuva: Trond H. Trosdahl/EU-uutiset.fi
Jyrki Katainen. Kuva: Trond H. Trosdahl/EU-uutiset.fi

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kommentoi viime viikolla Strasbourgissa Puolan tilannetta sanoen, että kukaan ei haluaisi käyttää pakkokeinoja.

- Ongelma ratkaistaan ainoastaan sillä, että Puola muuttaa nyt hyväksyttyjä lakeja, Katainen sanoi.

Katainen myös korosti, että jäsenvaltioiden pitäisi kertoa, mitä mieltä ovat Puolan oikeusvaltiokehityksestä. Puolassa kun vaikuttaa Kataisen mukaan olevan vallalla ajatus, että kun voittaa vaaleissa, saa tehdä mitä vain.

Puolan uusi ulkoministeri Jacek Czaputowicz ja komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans tapasivat ensimmäistä kertaa Brysselissä sunnuntai-iltana keskustellakseen Puolan oikeusvaltiotilanteesta sekä pakolaistilanteesta. Asiasta kerrotaan Euractiv-verkkojulkaisussa.

Pari tuntia kestänyt tapaaminen järjestettiin Czaputowiczin pyynnöstä.

- Tämä oli meidän ensimmäinen keskustelumme, mutta se oli oikein hyvä keskustelu. Jatkamme puhumista tulevaisuudessa, sanoi Jacek Czaputowicz Euractivin mukaan kokouksen jälkeen.

Timmermans, joka on komission puolesta vetovastuussa Puolan oikeustilanteesta käytävistä keskusteluista sekä paljon puhuttaneesta mahdollisuudesta käyttää Artikla 7:ää Puolaa vastaan, eli poistaa Puolalta äänioikeus neuvostossa, kirjoitti Twitterissä olevansa tyytyväinen tapaamiseen.

- Keskustelimme Puolan oikeusvaltioperiaattesta ja odotan dialogin jatkumista Varsovan ja Brysselin kanssa, Timmermans twiittasi.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Satu Hotakainen 1356 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.