Tavoite paremmasta tulevaisuudesta inspiroi yhä EU:ta, sanoo Irlannin pääministeri

Irlannin pääministeri Leo Varadkar keskustelee Euroopan tulevaisuudesta meppien kanssa täysistunnossa. Kuva: Euroopan parlamentti
Irlannin pääministeri Leo Varadkar keskustelee Euroopan tulevaisuudesta meppien kanssa täysistunnossa. Kuva: Euroopan parlamentti

Irlannin pääministeri Leo Varadkar aloitti sarjan Euroopan tulevaisuutta koskevia keskusteluja EU:n päämiehien ja meppien välillä keskiviikkona.

- Olen korostanut siitä lähtien kun minut valittiin virkaani vuosi sitten, kuinka tärkeää on tuoda Eurooppa lähemmäs kansalaisiaan. He luottavat siihen, että esitämme ratkaisuja uusien työpaikkojen luomiseksi, muuttovirtojen hallitsemiseksi ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikan vahvistamiseksi, Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani sanoi toivottaessaan Irlannin pääministerin tervetulleeksi.

Hän korosti, että avoin keskustelu meppien ja EU:n päämiesten välillä edistää vuoropuhelua ja ymmärrystä, mikä on kansalaisten parhaaksi. Tajanin mukaan päämiesten ja meppien tapaamiset myös asettavat Euroopan parlamentin Euroopan tulevaisuudesta käydyn keskustelun keskiöön.

- Eurooppaa on aina inspiroinut optimismi ja usko parempaan tulevaisuuteen. Näitä ideaaleja on haastettu, mutta ei koskaan rikottu. Menneisyyden saavutuksiin perustuen meillä on uutta halua tarttua tulevaisuuden haasteisiin, pääministeri Varadkar sanoi.

Katalonian tilanteesta Varadkar totesi, että ainoa keino tilanteen selvittämiseen on dialogi. Hän myös otti esiin Göteborgin kokouksen, missä käsiteltiin sosiaalisten oikeuksien pilari. Varadkar sanoi, että on aika alkaa toteuttaa Göteborgissa luotuja suuntaviivoja.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Satu Hotakainen 1356 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.