Pormestari: Kova Brexit veisi Lontoosta 87000 työpaikkaa

Sadiq Khan. Kuva: EU/Pietro NAJ-OLEARI
Sadiq Khan. Kuva: EU/Pietro NAJ-OLEARI

Jos Brexitissä ei päästä kauppasopuun, ainakin 87000 lontoolaisen työpaikka on vaarassa kadota, tuoreessa brittiraportissa sanotaan.

Pormestari Sadiq Khan varoitti, että Lontooseen syntyy "kadotettu vuosikymmen" kun pääkaupungin ammatilliset ja taloudelliset palvelut saavat Brexitistä eniten osumaa.

Tutkimuksen teettäjän, pormestari Khanin, mukaan ammattilais- ja taloussektorilta todennäköisesti katoaisi 87000 työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä, mikäli Brexitissä päädytään no deal -vaihtoehtoon.

Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Evening Standard.

Pormestari varoitti, että johtuen hitaammasta kasvusta ja alenevasta työllisyydestä, Lontoo on lähestymässä "kadotettua vuosikymmentä".

Nigel Farage. Kuva: EU/Mathieu CUGNOT Brexitiä kiivaasti ajanut Farage olisi valmis toiseen kansanäänestykseen valittajien suiden tukkimiseksi- Brexitin ahkera ja äänekäs puuhamies, europarlamentaarikko Nigel Farage, sanoi televisiohaastattelussa,… Lue lisää
Komissio julkaisi luonnoksen eropapereista. Kuva: pixabay.com Juha Jokela: Brexitin peruminen on teoreettisesti mahdollista, mutta poliittisesti vaikeaa- Uudet mielipidekyselyt osoittavat, että aiempaa suurempi osa briteistä pitää EU-eron… Lue lisää
Komissio julkaisi luonnoksen eropapereista. Kuva: pixabay.com Tutkimus: Britannian talous kurjistuu Brexitin jälkeen, kysymys on vain siitä, kuinka paljon- Britannian talous tulee luultavimmin kärsimään ainakin vuosikymmenen ajan Brexitin jälkeen,… Lue lisää

Sadiq Khan myös sanoi BBC:n haastattelussa eilen, että mikään sektori Britanniassa ei pysty pakenemaan kovan Brexitin negatiivisia vaikutuksia. Kovalla Brexitillä Khan tarkoittaa vaihtoehtoa, jossa Britannia jättäisi sekä yhteisen sisämarkkina-alueen että tulliunionin.

Raportin mukaan Lontoosta katoaisi 11000 työpaikkaa tieteen ja teknologian aloilla, 5000 rakentamisesta ja 6000 luovilta aloilta verrattuna tilanteeseen, jossa Britannia ei jättäisi EU:ta.

Raportissa todettiin myös, että kova Brexit ilman minkäänlaista siirtymäkautta maksaisi 480000 työpaikkaa koko Britannialle vuoteen 2030 mennessä sekä 50 miljardin punnan pudotuksen sijoituksissa.

Lontoon pormestari on myös tehnyt julkisuudessa selväksi, että hän ei pyri kieltämään tosiasioita ja hyväksyy kansan päätöksen. Hänen mielestään Britannian yritysten täytyy kuitenkin olla tietoisia mahdollisista seurauksista, joita hallituksen päätöksistä tulee.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.