Brexitiä kiivaasti ajanut Farage olisi valmis toiseen kansanäänestykseen valittajien suiden tukkimiseksi

Nigel Farage. Kuva: EU/Mathieu CUGNOT
Nigel Farage. Kuva: EU/Mathieu CUGNOT

Brexitin ahkera ja äänekäs puuhamies, europarlamentaarikko Nigel Farage, sanoi televisiohaastattelussa, että uusi äänestys EU-jäsenyydestä voisi olla paikallaan. Se voisi Faragen mukaan pistää pisteen niiden poliitikkojen "valitukselle", jotka eivät hyväksy ensimmäistä äänestystulosta. Faragen Channel 5:llä näytetystä televisiohaastattelusta kertoo muun muassa Independent.

- He inisevät ja valittavat läpi tämän koko prosessin, Farage sanoi haastattelussa viitaten muun muassa Britannian ex-pääministeriin Tony Blairiin.

- Joten ehkä, vain ehkä, olen tulossa siihen pisteeseen, että mielestäni meidän pitäisi järjestää toinen kansanäänestys EU-jäsenyydestä, hän sanoi.

Tähän mennessä Brexitin puolestapuhujat ovat yksimielisesti vastustaneet ajatusta järjestää uusi äänestys argumentoiden, että se olisi kansan tahdon pettämistä. Uuden äänestyksen kannattajat puolestaan ovat painottaneet, että kansalaisilla pitäisi olla oikeus uuteen äänestykseen kun Brexitin ehdot ovat selvillä.

Farage vaikuttaa televisiohaastattelussa varmalta siitä, että britit äänestäisivät EU-eron puolesta myös mahdollisessa toisessa äänestyksessä.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.