Bulgaria aloitti EU:n neuvoston puheenjohtajana

Bulgaria aloitti EU:n neuvoston puheenjohtajana 1. tammikuuta. Maan puheenjohtajuuskausi päättyy 30. kesäkuuta 2018. Puheenjohtajamaa Bulgarian painopisteitä ohjaa sen tunnuslause: "Yhdessä olemme vahvempia", joka on myös Bulgarian tasavallan vaakunaan kirjattu tunnuslause.

Bulgaria aikoo työskennellä kumppaneidensa kanssa lisätäkseen jäsenmaiden ja EU:n toimielinten yhtenäisyyttä, jotta löydettäisiin konkreettisia ratkaisuja vahvemman, turvallisemman ja solidaarisen Euroopan rakentamiseksi.

Seuraavalla puolivuotiskaudella puheenjohtajamaa keskittyy neljään keskeiseen alaan: Euroopan tulevaisuus ja nuoriso, Länsi-Balkan, turvallisuus ja vakaus sekä digitaalitalous.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.