Parlamentti vaatii El Salvadoria vapauttamaan naiset, jotka on vangittu johtuen keskenmenosta

Parlamentti kehottaa El Salvadorin viranomaisia vapauttamaan naiset ja tytöt, jotka ovat vangittuina johtuen keskenmenoista. Mepit vaativat El Salvadoria myös laillistamaan abortin.

El Salvadoran lakiasäätävän edustajakokouksen olisi meppien mukaan uudistettava rikoslaki, jotta abortti voitaisiin sallia ainakin tapauksissa, joissa raskaus aiheuttaa riskin raskaana olevan naisen fyysiselle tai henkiselle terveydelle, sikiöllä on vakava kuolemaan johtava sairaus tai raskaus on saanut alkunsa raiskauksen tai insestin seurauksena.

Vuodesta 2000 lähtien ainakin 120 naista El Salvadorissa on ollut syytettynä aborttia koskevista rikoksista, joista 26 tuomittiin murhasta ja 23 abortista.

EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa EU-uutiset.fi 2345 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.