Laiton tupakkatehdas ratsattiin Espanjassa

 

Eurooppalaiset viranomaiset Europolin tukemina pidättivät viime viikolla 18 hengen rikollisryhmän, joka pyöritti suurta laitonta tupakkatehdasta Granadassa Espanjassa. Savukkeita tuotettiin yli kaksi miljoonaa kappaletta päivässä.

Rikollisryhmä oli investoinut lähes kolme miljoonaa euroa tehtaaseen ja jopa luonut oman tupakkabrändin tuotteilleen.

Tehtaan työntekijät asuivat niin kutsutuissa turvataloissa ja heidät pakotettiin työskentelemään yli 12 tuntisia päiviä epäterveellisissä työskentelyolosuhteissa. Työntekijät olivat pääosin Ukrainasta ja Bulgariasta.

Granadan tehdas ratsattiin ja sen lisäksi Granadassa ja Malagassa suoritettiin kahdeksan muuta kotietsintää. Ratsiassa takavarikoitiin 10 tonnia tupakanlehtiä, neljä tonnia purutupakkaa, 4,5 miljoonaa savuketta, koneita, filtereitä, paperia ja liimaa.

Tehtaalla pidätettiin seitsemän ukrainalaista työntekijää heidän valmistaessa laittomia savukkeita. Kolme muuta henkilöä pidätettiin Granadassa ja kahdeksan Malagassa. Heitä epäillään laittomasta tupakkakaupasta, järjestäytyneeseen rikollisuuteen osallistumisesta, rahanpesusta ja työntekijöiden oikeuksien polkemisesta.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi
Kommentit
Tietoa Satu Hotakainen 1373 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.