EP haluaa päivittää EU-rajat ylittävän käteisen kuljetusta koskevia sääntöjä

Kansalaisvapauksien valiokunta (LIBE) ja talous- ja raha-asioiden valiokunta (ECON) äänestivät maanantaina päivityksistä EU-säädökseen, joka koskee EU-rajat ylittävää käteisen kuljetusta.

Tavoitteena on laittomien käteisvirtojen tunnistaminen ja kuihduttaminen esimerkiksi terrorismin rahoittamiseksi. Lisäksi “käteinen” kattaisi uusien sääntöjen mukaan myös prepaid-maksukortit sekä arvohyödykkeitä, kuten kultakolikot ja -harkot. Ehdotettu ilmoittamisvelvollisuus EU:n alueelle saapuville ja sieltä poistuville luonnollisille henkilöille koskisi vähintään 10 000 euron summaa tai sitä arvoltaan vastaavaa määrää.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About EU-uutiset.fi 2213 Articles

EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.