EIP tukee suomalaista Ramirent-rakennuskonevuokraamoa 50 miljoonan euron lainalla

Kuva: Ramirent Finland Oy

Euroopan investointipankki (EIP) ja Suomen johtava rakennuskonevuokraamo Ramirent ovat allekirjoittaneet 50 miljoonan euron lainasopimuksen yrityksen kaluston uusimiseen ja kehittämiseen. Lainan teki osaltaan mahdolliseksi Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR). EIP-ryhmän ja Euroopan komission käynnistämä ESIR on keskeinen osa Euroopan investointiohjelmaa, jonka tavoitteena on Euroopan talouden kilpailukyvyn vahvistaminen.

EIP:n laina tukee Ramirentin Euroopan kasvustrategiaa ja sen sitoutumista kiertotalousajatteluun. Ramirentin vuokrauskaluston käyttöaste on yli kaksinkertainen verrattuna perinteisesti omaan käyttöön ostettuihin koneisiin. Rahoitus vauhdittaa myös Ramirentin innovaatiohankkeita, kuten rakentamisen turvallisuuteen liittyvää tuotekehitystä, sekä auttaa parantamaan sen kaluston suorituskykyä ja pienentämään ympäristövaikutuksia vuonna 2018.

– EU-maiden yhteisenä rahoituslaitoksena kannamme aidosti huolta ympäristövaikutuksista ja niukkojen resurssien järkevästä käytöstä. Ramirentin liiketoimintamalli, jossa yhteisiä resursseja jaetaan ja käytetään yhä uudelleen, pidentää tuotteiden elinkaarta, tehostaa niiden käyttöä ja näyttää tietä ekologisempaan talouteen, sanoi tiedotteessa EIP:n toiminnasta Pohjois-Euroopassa vastaava varapääjohtaja Alexander Stubb.

Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka on tyytyväinen yrityksen saamasta rahoituksesta sillä se mahdollistaa palvelutason noston ja tarjonnan lisäämisen etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille.

– Ramirentin ESIR-lainasopimus on erinomainen esimerkki siitä, miten Euroopan investointiohjelmasta voidaan rahoittaa eurooppalaisten midcap-yritysten kasvustrategiaa. Ramirent on sitoutunut kiertotalouden periaatteiden noudattamiseen, mikä täydentää lainasopimuksen tavoitteita edistää niukkojen  luonnonvarojen kestävää käyttöä ja luoda kasvua ja työpaikkoja palvelusektorille, sanoi tiedotteessa työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaava Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Kiertotalous, jossa tuotteiden, materiaalien ja resurssien arvo pysyy mukana talouden kierrossa mahdollisimman pitkään ja jätettä syntyy vähemmän, on yksi EU:n politiikan päätavoitteista. EIP ja Euroopan komissio tukevat jäsenvaltioita kiertotalouteen siirtymisessä myöntämällä rahoitusta ja neuvomalla hankkeiden toteutuksessa. Viiden viime vuoden aikana EIP on ollut mukana rahoittamassa kokonaisarvoltaan 2,4 miljardin euron hankkeita, jotka edistävät kestävää talouskasvua, kilpailukykyä ja työllisyyttä.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About Satu Hotakainen 1063 Articles

EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.