Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina EU:n vuoden 2018 budjetin

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina EU:n vuoden 2018 budjetin, jolla tarjotaan tukea nuorille, edistetään kasvua ja parannetaan turvallisuutta. Vuoden 2018 EU-budjetin maksusitoumusmäärärahojen kokonaismäärä on 160,1 miljardia euroa ja maksumäärärahojen 144,7 miljardia euroa.

Euroopan parlamentti ja EU-maiden hallitukset pääsivät EU:n vuoden 2018 budjetista alustavaan sopuun neuvotteluissa lauantaina 18. marraskuuta. Parlamentti hyväksyi neuvottelujen lopputuleman äänin 295 puolesta, 154 vastaan, 197 tyhjää. Tämän jälkeen parlamentin puhemies Antonio Tajani allekirjoitti budjetin.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About EU-uutiset.fi 2213 Articles

EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.