Länsi-Balkanilla takavarikoitiin 7000 ammusta kansainvälisessä operaatiossa

Kuva: pixabay.com

Kymmenen EU-maan ja kahdeksan EU:n ulkopuolisen maan yhteisoperaatiossa takavarikoitiin yli 135 asetta ja 7000 ammusta Länsi-Balkanilla. Yhdistynyt kuningaskunta johti operaatiota Europolin ja Frontexin tukemana.

Operaatio kulminoitui 17-18 marraskuuta, jolloin tehtiin koordinoituja tarkastuksia pääasiassa Länsi-Balkanin alueella. Ase- ja räjähderikoksista epäiltyjä ihmisiä pidätettiin 18 ja 153 ihmisen laiton pyrkiminen EU-alueelle estettiin.

Operaatioon ottivat Britannian lisäksi osaa Ruotsi, Kroatia, Slovenia, Bulgaria, Kreikka, Romania, Espanja, Unkari sekä Sveitsi, Albania, Bosnia, Makedonia, Serbia, Montenegro ja Kosovo.

Ympäri Balkania ja Britanniaa pystytettiin neljä Europolin liikkuvaa toimistoa. Niiden välillä vaihdettiin informaatiota reaaliajassa ja ristiintaulukoitiin toimistojen keräämää dataa. Frontex tarjosi tukea rajaviranomaisille.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About Satu Hotakainen 1063 Articles

EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.