Euractiv: Euroopan tilintarkastustuomioistuimen sisällä menossa petostutkinta

Kuva: Transparency International EU Office Follow/Flickr CC

Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF) teki eilen keskiviikkona tarkastuskäynnin EU:n varojen käyttöä valvovan Euroopan tilintarkastustuomioistuimen tiloissa, raportoi Euractiv.

Lehden mukaan kyseessä on tilintarkastustuomioistuimen jäseneen kohdistuva tutkinta. Tilintarkastustuomioistuin sanoi Euractiville, että se ei voi sen kummemmin vahvistaa kuin kieltääkään vuodettua tietoa OLAFin tarkastuskäynnistä.

Budjettivaliokunta kieltäytyi vahvistamasta Belgian kandidaatin, Karel Pinxtenin, mandaattia kolmannelle kaudelle tilintarkastustuomioistuimeen. Kuusi muuta ehdokasta, Suomen Hannu Takkula mukaanluettuna, saivat budjettimeppien kannatuksen salaisessa äänestyksessä.

Pinxten reagoi äänestystulokseen sanoen kyseessä olevan “sisäinen asia”. Lehtitietojen mukaan kyseessä olisi jo vuonna 2016 raportoidut petosepäilyt, jotka liittyvät matkakustannuksiin ja päivärahoihin.

Tilintarkastustuomioistuin on myös ilmoittanut, että se on vastaanottanut jäsentään Karel Pinxteniä koskevia petossyytöksiä useilta eri ilmiantajilta.

Valiokuntakuulemisessa Pinxten kommentoi, että hän eroaa tehtävästään, mikäli OLAF tekee päätöksen, että hän on tehnyt jonkin virheen.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About Satu Hotakainen 1063 Articles

EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.