EU-raportti: Ukrainan uudistuksissa on saavutettu merkittävää edistystä

Euroopan ulkosuhdehallinnon laatiman raportin mukaan Ukrainan tekemissä uudistuksissa on saavutettu merkittävää edistystä, mutta täytäntöönpanoa on edelleen nopeutettava. Raportin mukaan Ukrainan assosiaatiosopimuksessa määritellyillä aloilla on tapahtunut edistystä, muilla aloilla edistystä ei ole niinkään tapahtunut. Se olisi kuitenkin tärkeää Ukrainan kansalaisten kannalta.

EU:n ja Ukrainan assosiaatiosopimus astui voimaan 1. syyskuuta. Sopimus tuo Ukrainaa lähemmäksi EU:ta muun muassa vapaakauppa-alueen muodostamisen avulla. Sillä edistetään myös syvempää poliittista yhteistyötä sekä Ukrainassa eurooppalaisten arvojen kunnioittamista.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About EU-uutiset.fi 2213 Articles

EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.