Glyfosaatin käytön jatkosta ei vieläkään päätöstä

Glyfosaatin käytön jatkoajasta ei olla edelleenkään päästy päätökseen. Komissio on esittänyt aineelle viiden vuoden jatkoa myyntiluvalle. MTK sekä eurooppalaisten viljelijöiden kattojärjestö Copa-Cogeca puolestaan vaativat täyttä 15 vuoden jatkolupaa perusteenaan se, että Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto on todennut järjestöjen mukaan glyfosaatin käytön turvalliseksi.

MTK huomauttaa tiedotteessaan, että mikäli glyfosaatin käyttö kielletään Euroopassa olisi perusteltua vaatia, että Euroopan ulkopuolelta EU-alueelle tulevat glyfosaatti-käsitellyt tuotteet ja niiden jatkojalosteet merkittäisiin asianmukaisesti. “Mikäli käyttö kielletään EU:ssa, mutta samalla sallitaan glyfosaatti-käsiteltyjen tuotteiden ja raaka-aineiden tulo EU:n sisämarkkinoille, annettaisiin tuontituotteille merkittävää kilpailuetua. Samalla tämä olisi todiste siitä, että huoli kuluttajien terveydestä ja turvallisuudesta ei ole aito”, MTK:n tiedotteessa sanotaan.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2280 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.