Britannia pyörtänee päätöksensä pidättää oikeuksia toukokuun 2017 jälkeen maahan saapuneilta EU-kansalaisilta

Britannia on myöntynyt suojaamaan EU-kansalaisten asemaa maassa. Lontoo aikoi pidättää oikeuksia niiltä EU-kansalaisilta, jotka saapuivat Britanniaan sen virallisen eroilmoituksen 29.5.2017 jälkeen, mutta ennen varsinaista EU-eroa.

Brittien pelkona oli, että eurooppalaiset tulvisivat maahan ennen varsinaista Brexitiä. Pelko kuitenkin osoittautui turhaksi, ilmiö onkin ollut päinvastainen. EU-kansalaisia on saapunut Britanniaan nyt vähemmän kuin koskaan. EuBulletin lehden diplomaattilähteeltä saamien tietojen mukaan Britannia olisi nyt suostunut suojaamaan maahan myös 29.5. jälkeen saapuneita EU-kansalaisia.

 

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2280 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.