Afrikkalaista sikaruttoa on havaittu kuudessa Euroopan maassa

Afrikkalainen sikarutto on sikojen, villisikojen, sekä mini- ja mikrosikojen helposti leviävä verenvuotokuumetauti, jonka aiheuttaa asfivirus. Euroopan ruokaturvallisuusviranomainen (EFSA) muistuttaa, että hyvien käytänteiden jakaminen on paras tapa taistella taudin leviämistä vastaan. Käytänteihin kuuluu taudin varhainen havaitseminen.

Afrikkalainen sikarutto ei tartu ihmiseen. ASF-virukseen ei ole olemassa rokotetta eikä hoitokeinoa.

Afrikkalaista sikaruttoa ei ole koskaan todettu Suomessa. Tautia esiintyy Suomen lähialueilla ja uhka taudin leviämisestä Suomeen on kasvanut. Tautia on esiintynyt Baltian maissa, Tsekissä, Puolassa ja Romaniassa.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2280 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.