Mepit vaativat suomalaistoimittajan tuomion kumoamista

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri lähetti viime perjantaina Turkin oikeusministerille ja EU-ministerille sekä Turkin EU-suurlähettiläälle kirjeen, jossa vaaditaan Turkkia kumoamaan suomalaistoimittaja Ayla Albayrakin tuomio. Samalla Kumpula-Natri kutsui EU-suurlähettilään keskustelemaan aiheesta meppien kanssa.

Kirjeen on allekirjoittanut 75 europarlamentaarikkoa.

– Se on suuri määrä ottaen huomioon, että aikaa allekirjoituksille oli alle vuorokausi, Kumpula-Natri toteaa blogissaan.

Kolmestatoista suomalaismepistä kirjeen allekirjoitti kymmenen. Kumpula-Natrin lisäksi kirjeen allekirjoittivat Liisa Jaakonsaari (sd), Heidi Hautala (vihr), Nils Torvalds (r), Anneli Jäätteenmäki (kesk), Hannu Takkula (kesk), Merja Kyllönen (vas), Petri Sarvamaa (kok), Sirpa Pietikäinen (kok) ja Henna Virkkunen (kok).

Mepit ovat olleet yhteydessä Albayrakiin itseensä ja keskustelleet hänen tilanteestaan.

Albayrak on ensimmäinen vankilatuomion saanut toimittaja, jolla on EU-maan kansalaisuus. Suomalais-turkkilainen toimittaja Ayla Albayrak sai Turkissa reilun kahden vuoden vankeustuomion. Albayrak työskenteli Wall Street Journalille ja raportoi muun muassa kurdialueilta. Turkkilaisen tuomioistuimen mukaan Albayrak olisi tehnyt terroristipropagandaa ja tukenut kurdilaista separatistijärjestöä artikkeleillaan. Albayrak on kiistänyt syytökset.

– Hänen tuomionsa on poliittinen, eivätkä syytteet terrorismiryhmän tukemisesta pidä paikkaansa, Kumpula-Natri kirjoittaa.

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Satu Hotakainen 1189 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.