Espanja: Puigdemontin pitäisi selventää itsenäistymisjulistusta

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy sanoi eilen, että Katalonian aluejohtajan Carles Puigdemontin pitäisi selventää, onko Katalonia julistautunut itsenäiseksi vai ei. Rajoy huomautti, että tämä on ensimmäinen askel, jonka seurauksena Espanja panee toimeen Espanjan perustuslain Artikla 155:n, jolla mahdollistetaan, että Madrid ottaa Katalonian kontrolliinsa.

Tiistaina Puigdemont sanoi, että itsenäisyysjulistusta ei tehdä saman tien, mutta Katalonian parlamentti kuitenkin allekirjoitti päiväämättömän itsenäisyysjulistuksen.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About EU-uutiset.fi 2214 Articles

EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.