Suomalais-turkkilainen toimittaja pidätettiin Turkissa

Suomalais-turkkilainen toimittaja Ayla Albayrak  sai Turkissa reilun kahden vuoden vankeustuomion. Albayrak työskenteli Wall Street Journalille ja raportoi muun muassa kurdialueilta. Turkkilaisen tuomioistuimen mukaan Albayrak olisi tehnyt terroristipropagandaa ja tukenut kurdilaista separatistijärjestöä artikkeleillaan. Albayrak on kiistänyt syytökset.

Albayrak on ensimmäinen EU-maan toimittaja, joka on tuomittu Turkissa vankeuteen.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About EU-uutiset.fi 2212 Articles

EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.