Stella Kyriakides Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen uudeksi puheenjohtajaksi

Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istuntoviikko Ranskan Strasbourgissa alkoi puheenjohtajan vaihdoksella. Espanjalaisen Pedro Agramuntin pyydettyä eroa tehtävästään hänen tilalleen valittiin Stella Kyriakides Kyprokselta. Puheenjohtajavaihdoksen taustalla oli Agramuntia kohtaan syntynyt epäluottamus sen jälkeen, kun hän viime keväänä osallistui venäläisten järjestämälle matkalle Syyriaan eikä informoinut yleiskokousta riittävästi aikeistaan.

Vuonna 1949 perustettu Euroopan neuvosto on maanosan vanhin ja laajin poliittinen yhteistyö- ja ihmisoikeusjärjestö. Jäsenmaiden kansanedustajista koostuva yleiskokous tekee aloitteita ja antaa suosituksia, joiden pohjalta ministerikomitea päättää asioista. Parlamentaariseen yleiskokoukseen osallistuu jäsenet ja varajäsenet yhteen laskien yli 700 kansanedustajaa eri maista.

Suomen valtuuskuntaan kuuluvat Maria Guzenina (valtuuskunnan puheenjohtaja, sd.), Sirkka-Liisa Anttila (varapuheenjohtaja, kesk.), Anne Kalmari (kesk.), Tom Packalén (ps.) ja Jaana Pelkonen (kok.) sekä varajäseninä Petri Honkonen (kesk.), Susanna Huovinen (sd.), Anne Louhelainen (si.), Olli-Poika Parviainen (vihr.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.).

Istuntoja voi seurata suorana verkkolähetyksenä ja käsittelyn pohjana olevat raportit lukea yleiskokouksen verkkosivuilta.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2309 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.