Darknetissä aseita myynyt espanjalainen jäi kiinni

Kuva: HANDOUT/Guardia Civil/Europol

Espanjalan viranomaiset ovat pidättäneet 24-vuotiaan Espanjan kansalaisen, joka myi aseita darknetissä eli pimeässä verkossa. Ainoastaan tänä vuonna hän on lähettänyt aseita ja ammuksia yli 30 eri ostajalle 11 maassa. Ostajista kuusi saatiin pidätettyä Europolin sekä Kyproksen, Saksan, Espanjan, Ruotsin, Britannian ja USA:n poliisi- ja tulliviranomaisten avulla.

Operaatio sai alkunsa siitä, kun Espanjan viranomaiset pääsivät aseita ja ampumatarvikkeita sisältäneiden postipakettien jäljille. Pamplonassa asuva 24-vuotias laittomien aseiden kauppias myi tuotteitaan pääasiassa AlphaBayn kautta, joka oli tapauksen sattuessa darknetin suurin verkkokauppa. Sittemmin USA:n viranomaiset ovat sulkeneet Alpha Bayn. Kiinnijäänyt espanjalainen oli yksi darknetin tehokkaimmista laittomien aseiden kauppiaista. Hän oli tehnyt kaikkensa välttääkseen kiinnijäämisen.

Yhteensä operaatiossa pidätettiin seitsemän ihmistä. Pääepäillyn lisäksi yksi ostaja pidätettiin Espanjassa, kolme ostajaa Saksassa, yksi Kyproksella ja yksi Ruostissa. Yli 30 ampuma-asetta takavarikoitiin pidätysten yhteydessä, mukana oli myös ampumatarvikkeita, varaosia, ase-jauhetta ja metallisia patruunoita.

Askauppias muutti myös avoimesta netistä ostamiaan starttipistooleja toimiviksi ampuma-aseiksi.

This slideshow requires JavaScript.

 

Satu Hotakainen/EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
About Satu Hotakainen 1058 Articles

EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.