Euroopan parlamentti parantaa kaasun toimitusvarmuutta

Euroopan parlamentin jäsenet äänestävät huomenna tiistaina uusista säännöistä, joilla parannetaan kaasun toimitusvarmuutta. Kaasun toimituskriisistä kärsivät jäsenmaat voivat uusien sääntöjen myötä luottaa naapurimaiden apuun.

Mikäli johonkin EU-maahan kohdistuu kaasun toimituskriisi, voisi tämä maa hälyttää muilta mailta apua kaasukatkojen välttämiseksi uusien sääntöjen myötä. Tämä kriisihälytysasetus on toinen energiaunionia koskeva säädös, jota parlamentti käsittelee. Parlamentti hyväksyi maaliskuussa EU-maiden yhteiset säännöt kolmansien maiden kanssa sovittaville energiasopimuksille.

Parlamentti ja neuvosto ovat päässeet alustavaan yhteisymmärrykseen säännöstä. Uusien sääntöjen tulisi astua voimaan ennen talvea.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2239 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.