Komissio: Kansalaisten turvallisuuden varmistamiseksi täytyy tehdä enemmän

Julian King uusi turvallisuusunionista vastaava komissaari. Kuva: European Union , 2016/Source: EC - Audiovisual Service/Photo: Etienne Ansotte
Julian King uusi turvallisuusunionista vastaava komissaari. Kuva: European Union , 2016/Source: EC - Audiovisual Service/Photo: Etienne Ansotte

Euroopan komissio kertoi eilen julkaisemassaan raportissa, että se on toteuttanut kaikki puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin vuosi sitten Unionin tila -puheessaan asettamat turvallisuuteen liittyvät prioriteetit. Turvallisuusunionin edistymisraportti julkaistiin nyt kymmenennettä kertaa ja siinä tarkastellaan myös muilla turvallisuuden aloilla saavutettua edistystä ja ennakoidaan seuraavien 12 kuukauden aikana ja sen jälkeen jatkettavaa työtä. Toimilla pyritään tehostamaan turvallisuutta EU:n ulkorajoilla, parantamaan jäsenvaltioiden välistä tietojenvaihtoa, kaventamaan terroristien toimintatilaa ja ehkäisemään radikalisoitumista.

– Todellisen turvallisuusunionin luomisessa edistyttiin huomattavasti viime vuonna. Yksistään viime kuussa tapahtuneet iskut osoittavat kuitenkin, että meillä on vielä paljon tehtävää kansalaisten turvallisuuden varmistamiseksi, totesi tiedotteessa muuttoliike-, sisä- ja kansalaisasioista vastaava EU-komissaari Dimitris Avramopoulos.

Turvallisuusunionista vastaava EU-komissaari Julian King sanoo tiedotteessa, että EU kaventaa terroristien toimintatilaa vaikeuttamalla heidän matkustamistaan, koulutustaan sekä varojen, aseiden ja räjähteiden hankintaansa.

– Olemme tehostaneet ulkorajojemme turvallisuutta, parantaneet terroristeja ja muita rikollisia koskevien tietojen vaihtoa sekä tehostaneet yhteistyötä internetyritysten ja paikallisyhteisöjen kanssa radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Mutta kuten viimeaikaiset iskut ovat traagisesti osoittaneet, tehtävää on vielä paljon. Kansalaiset odottavat suojelua ja turvallisuuden tehostamista. Meidän on yhdessä täytettävä tekemämme sitoumukset, King sanoo.

Komissio tuki viime vuonna jäsenvaltioita niiden toimissa kahden pääpilarin alalla: terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden ja niiden tukimekanismien torjunta sekä puolustusvalmiuden ja selviytymiskyvyn parantaminen kyseisten uhkien varalta.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Satu Hotakainen 1106 Articles
EU-uutiset.fi -verkkolehden toimittaja ja uutispäällikkö.