Bulgaria aloitti radioaktiivisen jätteen varaston rakentamisen

Bulgaria on aloittanut ydinvoimalaitoksensa radioaktiivisen jätteen varaston rakentamisen. Laitoksen odotetaan aloittavansa toimintansa vuonna 2012, kertoi maan energiaministeriö.

Viime vuonna Bulgaria allekirjoitti sopimuksen saksalaisen Nukem Technologiesin, jota konrolloi Venäjän valtion ydinvoimayritys Atomstroyexport, ja neljän bulgarialaisen yrityksen kanssa. Yritykset valvovat neuvostoaikaisten ydinreaktoreiden purkutöitä Kozloduyssa.

Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD)rahoittaa projektia 72 miljoonalla eurolla.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa EU-uutiset.fi 2239 Articles
EU-uutiset.fi tekee journalismia Euroopan unionin päätöksenteosta. Verkkolehden tarkoituksena on pitää suomalaiset kärryillä siitä, mitä EU:ssa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa suomalaisiin, jos ei suoraan, niin eurooppalaisina.