Blogi: Helvetti maan päällä

Liisa Jaakonsaari. Kuva: Alexis Haulot/EP
Liisa Jaakonsaari. Kuva: Alexis Haulot/EP

Olen syntynyt pahaan maailmaan. Äitini oli viimeisimmillään, kun Yhdysvallat pudotti Hiroshimaan ja Nagasakiin valtavaa tuhoa aiheuttaneet ydinpommit. Helvetti tuli viime sunnuntaina uudelleen maan päälle, kun Pohjois-Korea teki vaarallisen ydinkokeen. Nyt Yhdysvaltain presidentti puhuu tosissaan, että ydinaseet eivät ole enää pelote vaan niitä voidaan myös käyttää.

Pohjois-Korean johtaja uhkaili maailmaa tuhovoimaltaan kymmenen kertaa Hiroshimaa ja Nagasakia suuremmilla pommeilla, Yhdysvallan kovensi kielenkäyttöään ja uhkasi massiivisilla iskuilla.

Tekikö Pohjois-Korea kokeen yksin? Onko totta, että maalla on käytössää se tieteellinen ja teknologinen osaaminen, mitä koe vaati? Joka tapauksessa maailman tilanne on vaarallisin sitten toisen maailmansodan

Kun ensi viikolla Euroopan parlamentti kokoontuu täysistuntoon, Pohjois-Korea on varmasti esillä. EU:n panos voi olla tärkeä, jotta tilanteen kärjistyminen voidaan estää. Nyt tarvitaan Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen ja EU:n yhteisiä ponnisteluja, jotta diplomaattinen ratkaisu löydetään ja turha sanojen ja sapelien kalistelu saadaan loppumaan.

Yhtenäinen ja äänekäs Eurooppa voi vaikuttaa vaikeissa tilanteissa, mistä esimerkkinä olivat menestyksekkäät Iraniin ydinase ohjelmaa koskevat neuvottelut. Ydinaseiden leviäminen voidaan ja pitää estää. Se on tämän sukupolven tärkein tehtävä.

Liisa Jaakonsaari

Blogiteksti on julkaistu kirjoittajan luvalla EU-uutiset.fi-verkkolehdessä. Alkuperäisen 6.9. julkaistun tekstin pääsee lukemaan täältä.

EU-uutiset.fi

Kommentit

Luethan käyttäjän ehdot ennen kun kommentoit. Kiitos, EU-uutisten toimitus.
Tietoa Liisa Jaakonsaari 13 Articles
Liisa Jaakonsaari on toisen kauden edustaja Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmässä. Parlamentissa hän on sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan (IMCO) jäsen sekä varajäsen ulkoasiainvaliokunnassa (AFET), jossa hän toimi myös ensimmäisellä kaudellaan. Sen lisäksi Jaakonsaari toimii kahdessa valtuuskunnassa.